1. Komposten
    Offline

    Komposten Insanitary pile of rotten fruit Staff Supporter Contributor

    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    667
    Location:
    Sweden

    Bug Report Minor bug reports

    Discussion in 'Support & Feedback' started by Komposten, Mar 10, 2015.

    The purpose of the thread is to make it possible to report minor problems without having to create new threads for every little issue. Larger problems that may require discussions are best kept in separate threads with the Bug Report prefix.

    When posting a bug report please include a detailed description of how to recreate it or where to find it. Also, attach a picture that shows the issue if that is possible.

    You may also check against the known bugs to see if the issue has already been reported.
     
    Last edited by a moderator: May 27, 2016
    Daniel, GingerCoffee and jannert like this.
  2. Komposten
    Offline

    Komposten Insanitary pile of rotten fruit Staff Supporter Contributor

    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    667
    Location:
    Sweden
    Here are a first couple of bugs:
    • [Solved] The forum site map (available as a drop down link in the menu bar) doesn't seem to have a background colour which makes it pretty impossible to read:
      Screenshot 2015-03-10 11.49.53.png

    • [Solved] On a phone (or in a narrow browser window on a computer) the "latest" label is misspelled as "lateset":
      Screenshot 2015-03-10 11.55.43.png
     
    Last edited: Mar 20, 2015
    Catrin Lewis likes this.
  3. Komposten
    Offline

    Komposten Insanitary pile of rotten fruit Staff Supporter Contributor

    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    667
    Location:
    Sweden
    • There is a problem with the Workshop drop down that is similar to the forum site map bug. While in some areas of the forum (like the the main board) it seems that the drop down background isn't high enough:
      Screenshot 2015-03-17 18.27.07.png

      Update: Fixed in most areas, though still present on the "Resources" and "Donate" pages.

    • [Solved] I'm not sure if this next one is a bug or not but I'll mention it anyway. Earlier, clicking on your name in the upper right corner showed a drop down with not only a lot of profile settings links but also your user name, avatar and a link to view your profile. The upper part of this (avatar, name, etc.) is now missing (and I think the same thing goes for the other drop downs, though I can't remember what was at the top of those).
      Screenshot 2015-03-17 18.31.48.png
     
    Last edited: Apr 18, 2015
  4. Komposten
    Offline

    Komposten Insanitary pile of rotten fruit Staff Supporter Contributor

    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    667
    Location:
    Sweden
  5. GingerCoffee
    Offline

    GingerCoffee Web Surfer Girl Contributor

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    17,604
    Likes Received:
    5,877
    Location:
    Ralph's side of the island.
    Weirdness with the reply function. Instead of quoting the post I hit reply on, it quoted a different post by the same person. I tired twice, it wasn't just a mistake I was making.

    Edited to remove the second issue, I figured that one out.
     
  6. Komposten
    Offline

    Komposten Insanitary pile of rotten fruit Staff Supporter Contributor

    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    667
    Location:
    Sweden
    • [Solved/Disabled]The "Author Information" box that can be seen to the right when viewing a member's posted resources (example: Link the Writer's resources) seems to be mixing the information of the resource author and the member viewing the page. Here's an image to show what I mean:
      Screenshot 2015-05-23 20.07.31.png
      "Joined" shows the date that Link the Writer joined, while the other three lines (gender, occupation and location) show my information.
     
    Last edited by a moderator: May 27, 2016
  7. Aaron DC
    Offline

    Aaron DC Contributing Member

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    2,554
    Likes Received:
    1,251
    Location:
    At my keyboard
    The case of the strike through tribbles
    Win 8.1 64-bit
    FF 38.0.5

    If you edit a post, 2 x strike through buttons appear in the edit popup window. (Hang on, just confirming via a post / edit cycle). [Edit] If I then edit and strike something out. [Edit] Save changes, then re-edit, there are now 3 strike through buttons. [Edit] Make another change, and now there are 4. [Edit] Another change and there are 5. [Edit] Yet another edit and now there are 6.

    They are cute and cuddly and make a little squeaking sound, but I can assure you, captain, they are a menace in the galaxy and should be vented through the airlock as soon as possible!!
    [Solved]
    [​IMG]

    I can confirm that subsequent strike through operations are not necessary for ongoing tribble reproduction.
     
    Last edited by a moderator: May 27, 2016
  8. GingerCoffee
    Offline

    GingerCoffee Web Surfer Girl Contributor

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    17,604
    Likes Received:
    5,877
    Location:
    Ralph's side of the island.
    [Solved] So am I the only one who can't put a capital letter in a thread title except the first word?

    It would appear something changed yesterday afternoon, if that helps.
     
    Last edited: Jul 21, 2015
  9. Daemon Wolf
    Offline

    Daemon Wolf Active Member

    Joined:
    Jul 18, 2015
    Messages:
    395
    Likes Received:
    134
    Am I the only one who has to revote on polls? Everytime I go back to the thread and it asks me to vote again.
     
  10. GingerCoffee
    Offline

    GingerCoffee Web Surfer Girl Contributor

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    17,604
    Likes Received:
    5,877
    Location:
    Ralph's side of the island.
    No, that has to do with the way the poll is set up. If the default settings are left, they allow the voter to change votes. That's what causes the poll to revert to what you are seeing, but your vote is still counted unless you change it.
     
  11. Komposten
    Offline

    Komposten Insanitary pile of rotten fruit Staff Supporter Contributor

    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    667
    Location:
    Sweden
    • [Solved] There seems to a be lack of spacing at several different places where there used to be space/margins/padding (see the images). I think this bug appeared at the same time as the thread title bug @GingerCoffee reported.
      Screenshot 2015-07-31 18.41.35.png

      Screenshot 2015-07-31 18.41.56.png

      Screenshot 2015-07-31 18.41.22.png
     
    Last edited: Aug 19, 2015
  12. GingerCoffee
    Offline

    GingerCoffee Web Surfer Girl Contributor

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    17,604
    Likes Received:
    5,877
    Location:
    Ralph's side of the island.
    [Solved] The title prefixes were missing in the short story contest when I just posted a new contest thread.
     
    Last edited by a moderator: Aug 21, 2015
  13. Nymira
    Offline

    Nymira New Member

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Erm, I tried uploading a new avatar because I don't want to use my Facebook avatar here too, but it won't allow me to click okay.

    Also, I noticed that when I clicked the emote button when writing my own thread, the emote list would not come up.

    I use Chrome, in case you need to know that.
     
  14. Komposten
    Offline

    Komposten Insanitary pile of rotten fruit Staff Supporter Contributor

    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    667
    Location:
    Sweden
    Are both of these bugs still present or were they one-time things? (I can reproduce neither when I try in Chrome.)

    Also, if the bugs are still there you could try to clear the browser cache and cookies (in case there is some broken script laying around or something).
     
  15. Nymira
    Offline

    Nymira New Member

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Weird, I had cleared the cache before posting that and it hadn't worked. Tried again and it did. Oh well, it works now.
     
  16. Matt E
    Offline

    Matt E Stormblessed Supporter

    Joined:
    Sep 7, 2014
    Messages:
    144
    Likes Received:
    68
    Location:
    Seattle
    Is it intentional that the sidebar is visible on the view-topic page for the Publishing section?

    Example:
    Link: http://www.writingforums.org/threads/im-finding-it-frustrating-to-find-agents-publishers-because.141180/
    Screenshot: https://gyazo.com/fd5d2b28454a0f34237ad492b15a0e2d

    It looks a little bit cluttered on my monitor, and is a bit disconcerting since the sidebar is not there for any other sections I've noticed.
     
  17. GingerCoffee
    Offline

    GingerCoffee Web Surfer Girl Contributor

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    17,604
    Likes Received:
    5,877
    Location:
    Ralph's side of the island.
    You can make it go away by resizing the screen view. Zoom in.
     
  18. Matt E
    Offline

    Matt E Stormblessed Supporter

    Joined:
    Sep 7, 2014
    Messages:
    144
    Likes Received:
    68
    Location:
    Seattle
    Ah, that's good to know. I like the sidebar on other pages though (such as the homepage and the view-forum page). It's just ra bit weird to have it only visible for topics in one section.
     
  19. BruceA
    Offline

    BruceA Senior Member Supporter

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    186
    Likes Received:
    368
    Location:
    France
    I have tried to create my first blog post, (from my blogs, Create your first post) when I click on create it tells me my changes are saved but there is no sign of my blog entry. Unless there is a delay. In which case I have just posted four identical blog posts!

    Edit: still no luck, but interestingly it does seemed to recognise the category I created, but still says I have no blog posts. Will try from another browser (using chrome at moment)

    Edit: No luck using firefox either. Perhaps there is a TediousBlog robot that deletes boring blog posts before they ever go live? ;)

    EDIT: it works today! Thank you if someone has fixed something. Thank you gremlins, if it did it all by itself
     
    Last edited: Mar 28, 2016
  20. Nicoel
    Offline

    Nicoel Contributing Member

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    461
    Likes Received:
    330
    I have a long conversation going, but when I open a new message it goes to the first page rather than the last page every time
     
  21. Boger
    Offline

    Boger Contributing Member

    Joined:
    Sep 27, 2014
    Messages:
    445
    Likes Received:
    121
    Location:
    The Dome of the Slate
    [Solved]

    I don't know if it's just me

    [​IMG]
     
  22. Matt E
    Offline

    Matt E Stormblessed Supporter

    Joined:
    Sep 7, 2014
    Messages:
    144
    Likes Received:
    68
    Location:
    Seattle
    @Boger: Yep, I see it to (on my profile and yours both).

    Looks like there's an additional profile field when you edit your profile, too. Looks like there's an additional profile field on top of the built-in XenForo gender field.
     
  23. GingerCoffee
    Offline

    GingerCoffee Web Surfer Girl Contributor

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    17,604
    Likes Received:
    5,877
    Location:
    Ralph's side of the island.
    That happens with older threads but it shouldn't happen with new ones.
     
  24. BayView
    Offline

    BayView Contributing Member Contributor

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Messages:
    5,622
    Likes Received:
    5,106
    It's not so much a bug, maybe, but...

    upload_2016-4-30_14-56-15.png

    Why are there two post number 3s on that screenshot?
     
  25. Wreybies
    Offline

    Wreybies The Ops Pops Operations Manager Staff Contest Administrator Supporter Contributor

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    18,841
    Likes Received:
    10,017
    Location:
    Puerto Rico
    And it's not just your computer or your browser. It shows up on my Mac as well. :wtf:

    [​IMG]
     

Share This Page